melyhuto fagyaszto etelek rendszerezes jegkocka mirelit pizzaA fagyasztót sok helyen csak arra használják, hogy mindig kéznél legyen néhány jégkocka, mirelit zöldség, sült krumpli, pizza, esetleg egy doboz fagyi. Pedig hidd el, hogy sokkal többre képes! Mutatjuk, hogy hogyan!

Sajt
Gyakran előfordul, hogy a fél- vagy egykilós kiszerelésben csomagolt sajtok jóval olcsóbbak, mint a kisebb darabok. A sajt ugyanakkor nagyon jól fagyasztható és hónapokig eláll, érdemes tehát nagyobb mennyiséget venni, és otthon kiporciózni. Mivel a kiolvasztott sajt gyakran könnyen morzsálódik, praktikus, ha fagyasztás előtt lereszeled, így mindig van kéznél sajt, ha pizzát, melegszendvicset, tésztát, vagy rakott ételeket készítesz. A vaj és a juhtúró is jól fagyasztható.

Tej
Ahol sok tej fogy, ott jól jöhet, ha van 1 liter belőle a fagyasztóban is, amit este elég áttenni a hűtőszekrénybe, hogy reggel kortyolható legyen.

zoldseg sajt tej sutiteszta fuszerek fasirt husok Sütitészta
Dupla adag süteménytésztát készíteni alig több idő és energia, mintha csak 1 adagot sütnél, de milyen jól jön, ha kedvet kapsz egy kis házi finomsághoz, vagy éppen vendégeket vársz! Számos süteménytészta ugyanis remekül fagyasztható, mint például az édes sütemények alapjául szolgáló linzer tészta, vagy annak a sós változata, amiből szinte percek alatt ropogós, sós kekszet varázsolhatsz. Omlós tésztából csodás, nagyszerűen is variálható quichét is süthetsz, ami kiadós vacsora lehet a családnak.

Kenyér
Minden háztartásban előfordul néha, hogy elfogy a kenyér vagy a pékáru. Célszerű egy baguettet vagy egy adag szeletelt kenyeret a fagyasztóban tartani, amely pirítva vagy a sürőben átmelegítve remek "gyorssegély".

Készételek
Ugyanaz vonatkozik rájuk, mint a nyers tésztákra: lényegében nem kerül több energiába többet készíteni belőlük, és életmentő lehet, ha valamit elő kell kapni egy rohanós nap estéjén. A rakott ételek és levesek, a pörkölt és más húsos raguk, fasírtok, de még a palacsinta is jól fagyasztható. Krumplis fogásokkal azonban inkább ne próbálkozz, mert a krumpli felengedés után nyúlóssá, gumissá válik! Forrás: Lilla