fagyasztas tartositas huto hideg rendszerezes atlathatosagÍme még néhány tipp az előző cikkünkhöz, hogy mi mindenre is lehet még használni a fagyasztót, azon kívül ,hogy mindig kéznél legyen néhány jégkocka, mirelit zöldség, sült krumpli, pizza, esetleg egy doboz fagyi. 

Fűszerek
A friss zöldfűszereknek biztosan nincsen párja, ráadásul egyre többen termesztenek belőlük a kertben, erkélyládában, vagy az ablakpárkányon. Nem árt tehát, ha kedvenceidből a fagyasztóban is tartasz néhány konyhakész adagot. A legkönnyebben úgy tartósíthatod őket, hogy a felaprított fűszereket - bazsalikomot, snidlinget, kaprot, chilipaprikát - lazán egy jégkockatartó rekeszeibe nyomkodod, felöntöd kevés vízzel, és úgy fagyasztod meg. Az így kapott fűszerkockákat később egyenesen a készülő ételbe teheted. Csokorba fogva és szorosan folpakba csavarva is elteheted, ilyenkor a fagyott zöldséget ollóval könnyen az ételbe apríthatod.

zoldseg gyumolcs hus leves teszta kenyer peksutemeny vaj juhturoFasírtmassza
Érdemes a kész, befűszerezett húsmasszából annyit készíteni plusszban, hogy jusson egy családi vacsorára. Megformázva is lefagyaszthatod a húspogácsákat, egy tálcán egymás mellé rakodgatva őket, majd amikor megfagytak átpakolhatod őket egy mélyhűtőzacskóba, akkor már nem fognak összeragadni. Ez jó módszer hamburgerhez való húspogácsa esteén is. Mielőtt kisütnéd, hagyd a hűtőben, vagy szobahőmérsékleten felengedni őket, hogy egyenletesen süljenek át!

Húsok
Macerás ugyan, de a húsokat érdemes konyhakész állapotban lefagyasztani: kiporciózni, szükség esetén lebőrözni, kicsontozni, felszeletelni őket. Eltehetsz szeletelt húsokat, darált húst, vagy ragunak és csirkefalatkáknak való darabokat is. A húst mélyhűtő zacskókban tedd el, mindig gondosan feltüntetve, hogy mit tartalmaznak. Ezt a legegyszerűbb egy alkoholos folccel felírni a zacskókra. Ne bízz abban, hogy úgyis emlékezni fogsz, mi van a zacskóban, mert hidd el, nem fogsz!

Zöldségek, gyümölcsök
A zöldségeket érdemes felhasználásra készenm - felszeletelve, gyalulva - eltenni. Egyes zöldségeket, mint a brokkoli, a zöldbab, a karfiol vagy a borsó, fagyasztás előtt blansírozni kell: 1-2 percre merítsd őket forrásban lévő, majd közvetlenül utána jéghideg vízbe. Kiterítve kissé szárítsd meg, majd adagold őket zacskóba. A blansírozás segít megőrizni a zöldségek állagát és színét. A nagyobb gyümölcsöket is érdemes feldarabolni, vagy akár lereszelni. Reszelt almából például villámgyorsan készíthetsz almás pitét. Forrás: Lilla